| |
|
На 20 октомври 2026 г. беше преждевременно оповестена информация за две критични уязвимости в сигурността на PHP (CVE-2026-109618 и CVE-2026-109619).
Двете уязвимости вече са отстранени във всички версии на PHP, налични на нашата хостинг платформа.
Инсталирахме официалните актуализации за PHP 8.2 и по-новите версии (PHP 8.5.12, 8.4.27, 8.3.36 и 8.2.35), както и необходимите корекции за сигурност за по-старите версии на PHP.
Всички корекции са приложени на ниво сървър и не се изискват допълнителни действия от страна на клиентите за отстраняването на тези уязвимости.
|
Премахване на изтритите съобщения от папкитеВажно: Премахването на изтрити съобщения от папките е необходимо само ако ползвате имейл приложение, което е конфигурирано да маркира съобщенията като изтрити, вместо да ги премества в папката "Кошче" или да ги изтрива за постоянно. Има повече информация за възможните настройки за изтриване на съобщения в Roundcube и Webmail Classic в статията Промяна на настройките за изтриване на съобщения.
Начинът за премахване на изтрити съобщения от папките е различен според уебмейл приложението, което ползвате:
Roundcube
За да премахнете изтритите съобщения от някоя директория в Roundcube, трябва да изпълните следните стъпки:
-
Изберете екрана Поща от главното меню
.
- Изберете от списъка папката, от която искате да премахнете изтритите съобщения.
- Натиснете бутона с вертикално многоточие ("⋮") в хедъра на списъка с папки в темата "Elastic" или иконката със зъбно колело от футъра на списъка с папки в темата "Larry".
- Изберете опцията Уплътни данни от менюто, за да премахнете съобщенията, маркирани за изтриване.
Важно: Можете автоматично да премахвате изтритите съобщения от папката Inbox при изход от приложението, ако включите настройката Уплътни данни във Входящи при изход в Roundcube. Има допълнителна информация за тази настройка в статията Промяна на настройките за изтриване на съобщения.
Webmail Classic
За да премахнете изтритите съобщения от някоя папка в Webmail Classic, трябва да изпълните следните стъпки:
- Отворете папката, като натиснете името ѝ в списъка с папки отляво на екрана.
- Изберете опцията Purge в менюто Действия с папката.
- Натиснете бутона OK в прозореца за потвърждение, за да премахнете от избраната папка съобщенията, маркирани за изтриване.
Ако искате да премахнете изтритите съобщения от няколко папки наведнъж, трябва да изпълните следните стъпки:
- Натиснете бутона Управление на папки в долната част на списъка с папки отляво на екрана, за да отворите страницата за управление на папки.
- Маркирайте отметките до папките, от които искате да премахнете изтритите съобщения.
- Натиснете бутона Purge, за да премахнете от избраните папки съобщенията, маркирани за изтриване.
|
|